Младеж е помогнал на пострадал възрастен мъж във Варна.

Жена с потребителско име Иванова Димитрова отправи благодарност към Александър Методиев. Младото момче се притекло на помощ на пострадал възрастен мъж във Варна.

В публикацията си в социалната мрежа Фейсбук Иванова Димитрова не споменава точно каква злополука се е случила с възрастния мъж. Жената обаче отбелязва, че Александър Методиев е реагирал бързо и адекватно. Младежът е вдигнал падналия мъж и изчакал с него до идване на екип на Бърза помощ.

Жената, разказала трогателната история, се надява да има повече такива хора сред младото поколение.

"Дано бъдещото ни поколение е изградено от такива всеотдайни младежи. Респект, Александър!", написа Иванова Димитрова.

Жената споменава, че Александър е ученик в Професионалната техническа гимназия в морската столица.

Публикацията във Фейсбук към този момент е събрала над 2 хиляди лайка, а коментарите с поздрави към Александър валят един след друг.

"Браво, момче! Добре са те възпитали твоите родители, да си съпричастен и да помогнеш на някой в труден момент!", коментира Станислава Денчева.

"Има много добри и възпитани деца, просто сме се съсредоточили върху лошото.. Браво на младежа и неговите родители!", написа Христина Иванова.

"Прекрасно ни е бъдещото поколение", добави Пенка Сафева, която сподели, че миналата седмица е паднала и си е счупила крака. Тогаво младо момче й оказало помощ.

"Първо едно момче ми се притече на помощ. За съжаление заради шока и болката не ми и мина през ума да го питам за името. Младите хора са прекрасни, просто лошите примери ни се набиват в очите", написа още Пенка.

Ето я и снимката, прикачена към поста на Иванова Димитрова: