В интернет пространството съществуват мнения на хора, които твърдят, че собственикът се преструва, че е пребит.

На 2 октомври, неделя, в деня, в който България гласува за по-добро бъдеще, хижа "Лескова" беше изпочупена и ограбена, а собствениците - пребити. Нанесени са телесни повреди, огромни материални щети, открадната е техника на голяма стойност, сред която и лични вещи. Собственикът на хижата бе приет в УМБАЛСМ "Пирогов" с множество наранявания и черепно-мозъчна травма.

Твърди се, че виновниците са местна група пияни вандали, които се качили до хижата с джипове от Ботевград.

След многократно подаване на сигнал на тел. 112 за навлизане в имота, оспорване на собствеността, агресивно поведение и заплахи с подробно описание на ситуацията и извършителите, на собствениците им било отказано представител на органите на реда от РПУ Своге да се отзове на сигнала, причината - недостиг на екипи в изборния ден.

Пияни вандали пребиха персонала на хижа, собственикът - настанен в "Пирогов"

"При наличие на достатъчно време (часове) за реакция от тяхна страна, не бе създадена организация между РПУ Своге и колегите им от Ботевград, нарушителите да бъдат блокирани и арестувани на слизане от хижата с откраднатите вещи. Разочаровани сме също от не толкова адекватната реакция на тел.112, липсата на организираност и последователност и омаловажаването на ситуацията", написаха във Фейсбук собствениците на хижата.

Трима души са арестувани заради инцидента с нападението над управителя на хижата, намираща се близо до Своге - това се случи след като се даде гласност на случая. От ОД МВР София съобщиха, че са установени всички участници в инцидента. Някои от тях са викани и на разпити, а по случая е образувано и досъдебно производство. Разследването продължава.

Междувременно в мрежата съществуват мнения на хора, които твърдят, че собственикът се преструвал, че е пребит. Хората се чудят как така Даниел Младенов дава интервюта по националните ни медии веднага след случая.

Относно съмненията - собствениците на хижата отговарят така:

"Слава Богу, че е в състояние да говори веднага, за да не се потули случая, както става обикновено в България! Човекът трябва ли да е убит или осакатен, за да се направи нещо? Щом е приет в Пирогов с комоцио, едва ли си го е измислил или причинил сам! Има всички необходими документи за удостоверяване на това! Има наранявания и драскотини по лицето, които ясно се виждат.

Да, вярно е, че и медиите преекспонират заглавията, като "Жесток побой на хижа" и т.н., но това е присъщо за тях. Нормално е да търсят сензация. Но и няма как да напишат "Обикновен побой".

Това не е единичен случай и трябва да се даде гласност. Такива инциденти с големи агресивни групи стават по хижите в България, след което се потулват след заплахи за саморазправа или защото полицията спи. Стопаните на хижи трябва да имат право да носят оръжие за самозащита в подобни случаи. Нашите хора обаче не са имали такова. При положение, че са изправени пред 15-20 неадекватни пияници, са се борили с каквото имат.

Въпросната толкова коментирана резачка дори е била открадната от "горките изплашени до смърт душици" или толкова са я харесали, че са си я взели за вкъщи!

Накрая, поради очевидното числено превъзходство нашите хора са били бити, душени, заплашвани, обиждани, замеряни с камъни и тухли в собствената си къща! В момента, в който нападателите са премахнали огражденията на хижата, за да си вкарат джиповете в имота, те вече са нарушили закона! Оттук насетне да не говорим...

Ще оставим на полицията да си свърши работата по случая."