Ангел Христов от „братя Галеви” най-вероятно е починал в България. Това коментира вътрешният министър Иван Демерджиев, който подчерта, че има противоречиви данни, които трябва да се изяснят.

„Длъжностно лице от Община Дупница е издало акта за смъртта. Кой е констатирал смъртта в момента аз не знам. Но се извършва пълно разследване. Проверяват се всички обстоятелства около смъртта му и обявяването ѝ”, добави той.

Демерджиев посочи, че съпругата на Ангел Христов дава „изключително несигурни и нестабилни данни”, които определи като противоречиви.

От прокуратурата посочиха причината за смъртта на Ангел Христов

Търсят се всякакви доказателства кога Христов е влязъл в страната ни. Проверява се и дали Пламен Галев се е намирал или се намира в България. Издирвателните мероприятия продължават. 

„Има съвсем легални възможности да се влезе от Гърция, без да се извършва контрол на документи. Когато пунктовете са натоварени, има часове, в които се преминава при облекчен режим”, уточни силовият министър, цитиран от Нова. Той обаче подчерта, че няма данни дали Христов е влязъл у нас по този начин.

Демерджиев коментира и спекулациите, че починалият е влязъл у нас със самолет. Тази версия е отхвърлена, след като е направена проверка и камерите са проследени. Така останала вероятността за преминаване през сухопътна граница.

Неофициално: Запушена артерия е причина за смъртта на Ангел Христов

МВР с официална информация за смъртта на Ангел Христов

Разкриха къде е починал Ангел Христов