Сякаш един от най-големите обществени проблеми в страната е паркирането. Това би заключил някой от сюрията публикации в родните групи във Facebook, свързани с разпределянето на местата за колите покрай жилищните блокове.

Дори култовият израз "Съсипаха я тая държава" срещаме за случки, свързани с търсенето на места, а и деянията на някои нашенци към тези, посмели да оставят автомобила си на "тяхно" място, което в повечето случаи си е съвсем - съвсем общо.

Именно такава е и следващата случка от красивия крайдунавски Русе.

Има диалог! Култова бележка се появи на улица в Пловдив СНИМКА

Водач открил бележка на паркирания си автомобил, а посланието било еднозначно -  пореден етап от "Войната за местата". Този път поне няма материални щети по въпросната машина, а само писмени излеяния.

"Паркирай пред твоя си блок", четем на бележчицата, адресирана до Александър А.

Мъжът недоумява защо е получил посланието, като констатира, че вероятно неговия автор счита, че въпросното място му е пренадлежи.

"Най-обичам хора дето си мислят, че паркинга им е бащиния. Да беше написал, че дядо му спирал Москвича на това място от 1970г. следователно парко мястото е негово. Няма как да се оправи държавата, докато манталитета ни е селски", заключава той.

"Съсипаха я тая държава", иронизира случката русенец.
 
За други граждани подобна проява е признак на липсващо възпитание. Такива случки далеч не са прецедент в страната, като се срещат дори по-куриозни текстове, а и много по-нагли прояви. Може само да се надяваме, че времето ще изкорени подобно поведение.

Предупреждение с бележка: Не мести бутилката с вода!

Бележка с шокираща заплаха получи столичанин СНИМКА