Сестра помъкна куфар с инструменти и започна да ремонтира врата.

Всички знаем в какво състояние се намират голяма част от здравните заведения у нас. В GlasNews.bg не веднъж сме Ви разказвали историите на хора, останали потресени от състоянието на болниците в страната ни. И вероятно всички сте съгласни с това, че е възмутително да бъдат лекувани хора в здравни заведения, които изглеждат като площадка от филм на ужасите.

Не можем да подминем с лека ръка и историята за МБАЛ "Рахила Ангелова" - Спешната медицинска помощ в град Перник. Александър Михайлов разказва в своя публикация в социалната мрежа Фейсбук, че по стечение на обстоятелствата се е озовал в Бързата помощ.

"И тук изобщо няма да да говоря дали са добри или лоши лекарите, дали изобщо персоналът се отнася както трябва с пациентите...", отблелязва още в началото на поста си Михайлов.

Майка влезе във видинска болница с детето си и онемя. Зове за помощ! СНИМКИ

Мъжът споделя, че влизането в коридора е било като препятствие от "Сървайвър" - неработеща счупена дръжка на вратата, която по думите на хората там "майсторите обещали да оправят". Тогава се появила и жена от персонала - вероятно медицинско лице. В ръцете си тя държала куфар с инструменти и се захванала да поправя дръжката и бравата на вратата. Причината - навън е било минус 10 градуса и студът нахлувал в болничното заведение през зеещата врата.

"Разбирате ли? Хората, които трябва да обръщат внимание на други хора в нужда, са принудени сами да привеждат работното си място в годно за експлоатация, за сметка на времето, в което трябва да се грижат за спешни случаи. И тук ми идва една дума на езика - дъно!", написа Александър.

Той добавя, че е помолил медицинското лице да намери счупена врата, но с работеща дръжка и брава, и заедно с още двама човека са поправили вратата.

"За 3 минути сменихме бравата. И на въпроса на жената с какво да ни почерпи, й казах, че си пожелавам никога да не ми се налага да съм пациент в нужда... И 'ся к'во праим?", завърша поста си Михайлов.

В коментарите под публикацията много перничани отбелязаха, че положението в МБАЛ "Рахила Ангелова" е страшно и има нужда от спешен ремонт.

"Таванът е изкорубен, мазилка пада, счупени врати, дръжки, лампи. Тези условия са недопустими за нормална работа!", категорична е Надежда Радева.