Бележката със страховито послание, залепена на дърво в София, се оказа шега! Преди дни ви разказахме за находката, на която се е натъкнал софиянец. Той сподели снимка в една от групите във Facebook. На нея имаше отпечатана снимка на младеж, за който се твърди, че отвлича кучета. С редакцията ни се свърза набеденият млад мъж. Камен Ненчев сподели:

„Относно разлепените плакати: Не крада кучета. Цялата ситуация е просто много, много лоша шега, която ми бе спретната от най-добрия ми приятел. За съжаление, това което му изглеждаше като просто шегичка, излезе от контрол и то много.“

Малко след това получихме обратна връзка и от най-добрият приятел на Камен.

„Цялата случка е едно голямо недоразумение. Това е шега между мен и най-добрият ми приятел и никога не сме очаквали да излезе толкова извън контрол,“ написа на редакционната ни поща Никола Цветков.

Относно подобни шеги, които се разпространяват публично в социални мрежи, в отворени групи със свободен достъп от хиляди членове във Facebook, екипът на GlasNews.bg призовава, те да бъдат преустановени. Обществената нагласа спрямо насилието над животни е много остра. По-голямата част от българите не одобряват подобно поведение и с времето доказаха, че проявяват сериозна нетърпимост към насилниците.

Неуместни шеги от такъв характер, могат единствено да рефлектират негативно върху индивида, и по-скоро не биха се приели от хората с хумор.