През летния сезон огнеборците са изправени пред тежки изпитания. Пожари в гори и поля са сериозна заплаха за природата и за гражданите. Работата им е изтощителна и опасна, но и незаменима.

Какво ли коства на всеки борбата със стихията? На този въпрос може да отговорят само служителите на пожарната служба. Но за енергията, която им коства може да съдим от снимка, споделена в мрежата.

На нея виждаме бургаския пожарникар Тодор Кожухаров, който е заснет след борба с пожар край вилната зона на областния град.

Огнената стихия заплашила хора техните къщи, ниви и животни. В резултат на намесата на служителите разрастването на пожара е предотвратено.

"Респект към тези хора", пише Николай Николаев, който споделя снимката на Тодоров. Представителите на благородната професия получават заслужено признание и от други граждани, които ценят техните усилия.

Ето как изглежда един български пожарникар след часове борба с огнената стихия. На снимката е Тодор Кожухаров, пожарникар от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас. Заедно с неговите колеги, той предотврати разрастването на пожар покрай вилната зона до Бургас. Спасени са имоти (ниви и къщи), спасени са хора и животни.
Респект към тези хора.  Няма как да не споделя това, пише Николай Николаев.

Пожарникари спасиха дома на асеновградчанин. Той им благодари!

Облаци дим се издигнаха над Пловдив, пожарникари се намесиха СНИМКИ

Пожарникари спасиха момче, заклещено в тунел на Младежкия хълм СНИМКИ