Жители на София се организират да почетат паметта на младите хора, загубили живота си днес. В тежката катастрофа на бул. „Сливница“ момиче и момче бяха блъснати от автомобил с висока скорост. Двамата издъхнаха намясто. Виновният водач, който е с малък стаж зад волана е задържан.

Задържаха шофьора, причинил катастрофата с жертви в София

„Съкварталци, живея в блока на бул. "Сливница", където стана зверската катастрофа тази нощ. Чух я от хола си, сблъсъкът беше жесток. Няма да споменавам колко блъснати хора и пометени коли е имало през годините, както и за каква писта се ползва тоя булевард. Не е нормално да се страхуваме за животите си постоянно, когато решим да се разходим или да пресечем този булевард. Няма никакви работещи камери за скорост в този участък на булеварда, нощем светофарите се изключват и булевардът се превръща в идеална писта. Шумът не искам и да го обсъждам дори в случая на фона двата загубени млади човешки живота!

Поне със 100 км/ч се е движил водачът, убил двама души

Нека се съберем в памет на загиналите тази вечер от 19:00 часа на светофара при ул. "Русе" с поредния призив да се поеме ангажимент за действия от общината и МВР,“ пишат в социалната мрежа.

Първи кадри от катастрофата с две жертви ВИДЕО