Обединени в търсенето на справедливост... Справедливост за жестоко убитите Ангел и Митко!

Наръган смъртоностно

21-годишният Ангел Здравков бе намушкан от 18-годишен младеж, а трагедията се разигра в Пазарджик. Той бе прободен с нож посред бял ден в един от оживените квартали на града. Убиецът е действал планирано. Веднага след убийството 18-годишният Никола Райчев успя да избяга и да се укрие, но два дни-по-късно бе открит в София. Престъплението е извършено в присъствието на момиче, с което Ангел отскоро се виждал.

Първи думи на родителите на убитото в Пазарджик момче

Никола, убил Ангел в Пазарджик, заблудил близките си, че е на вила

Пребит до смърт и заровен

Димитър Малинов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше открит мъртъв - пребит до смърт и... заровен. В ареста се озоваха двама братя близнаци - Борислав и Валентин Динкови. Те са обвинени за укривателство на издирвания за убийството - Рангел Бизюрев. След убийството проверката на МВР установи съществени пропуски и нарушения в действията от страна на полицейските органи. Дисциплинарно уволнени бяха бившият директор на ОДМВР-Пловдив - старши комисар Васил Костадинови и началникът на районното управление в Стамболийски - главен инспектор Ангел Керпиев. Временно отстранен от длъжност е и инспектор Дамян Капов.

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

Роднини и приятели на убитите младежи организират голям протест 

В неделя /12.11/ протестиращи ще се обединят в търсене на справедливост за жестоко убитите Ангел и Митко. Те ще се съберат на кръговото на Орта хан - по пътя между Пловдив и Пазарджик. Кръговото кръстовище ще бъде блокирано от протестиращите от 16:00 до 18:00 ч.

Ето какво написа в социалната мрежа Facebook Никол Димитрова:

"Изминаха повече от 40 дни от убийството на нашия Ангел. Убиецът му, Никола Райчев, е с постоянна мярка „Задържане под стража“, и се надяваме, че докато прокуратурата не внесе обвинителният акт в съда, тя да не бъде променяна и той да остане в ареста. Очакваме обективно и бързо разследване на случая. Продължаваме да настояваме и за законови промени. Искаме справедливост за Ангел Здравков и най-тежкото наказание за Никола Райчев.

Справедливост търсят и близките на убития 24-годишен Димитър Малинов от Цалапица, пребит жестоко до смърт на 20 юли, от Рангел Бизюрев, който успява да избяга в чужбина и да се укрие, и все още не е заловен. Близнаците Валентин и Борислав Динкови са обвинени в това, че са помагали при убийството в Цалапица и лично са подпомогнали сочения за негов убиец Рангел Бизюрев да се укрие. Двамата близнаци остават в ареста, а досъдебното производство беше върнато от съда на прокуратурата. Близките на Митко продължават да са недоволни от разследването. Те настояват за незабавното откриване и връщане в страната на Рангел Бизюрев.

Подкрепяме исканията на протестиращите в Цалапица, които отново ще излязат на протест на 12 ноември /неделя/. Два часа ще продължи блокадата на пътя Пловдив - Пазарджик, където ще се проведе поредния протест. Кръговото кръстовище при Орта хан (между с. Цалапица и гр. Стамболийски) ще бъде блокирано от протестиращите от 16 до 18 ч.

Близките, роднините и приятелите на убития Митко протестират повече от 3 месеца и настояват за справедливост и прозрачно разследване на убийството. Нека да ги подкрепим. Нека всеки, който има възможност, да се включи в протеста в неделя. Жителите на Цалапица търсят истината и не искат това, което се случи с Митко, да се повтаря. Семейството на Ангел Здравков и приятелите му ще се включат в протеста на пътя Пазарджик-Пловдив."

Хората настояват за строги наказания за убийците и техните съучастници.

"Искаме да живеем без страх. Искаме разследващите да не си затварят очите. Нека не оставаме безучастни към чуждата болка. Нека заедно отново кажем „Не на агресията“", завършва публикацията си Никол.

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

За да кажеш истината, не ти трябва добра памет ВИДЕО

Протестите са цирк, Митко не е първият убит ВИДЕО