Слагайте катинари на куфарите, фолирайте ги и се молете на провидението да не ви пребъркат багажа!

На Терминал 2 на летище София и служителите си позволяват да джобят пътуващите. Това става ясно от публикация на Йовка Драганова. Eто какво ни съветва тя: когато ни се наложи да пътуваме да слагаме катинари на куфарите, да ги фолираме и да се молим на провидението да не ни пребъркат багажа.

Служителите на летището крадът юнашки, споделя Драганова.

"От група 11 души куфарите, след чека, на трима са преровени. На един са пробвали, но не успели. Дрехите в куфарите са като в центрофуга.", разказва още тя.

Разбираме от публикацията, че предпочитанията на мародерите са цигарите. Вероятно служителите страдат от никотинов глад. "5-10 кутии от всеки куфар. Омерзена съм! Гнус ме е! Срам ме е към какво племе принадлежа.", завършва Йовка Драганова.

В официалния сайт на Летище София е посочено, че заминаващите пътници и техният ръчен багаж подлежат на щателна проверка за вещи, забранени за транспортиране на борда на самолета или за спазване на ограниченията при пренос на течности, аерозоли и гелове в ръчния багаж. Ограниченията не се отнасят за продуктите, закупени от магазините след пунктовете за проверка по сигурност, както и по отношение на някои медикаменти и хранителни продукти.

При подготовка за преминаване през пунктовете за проверка на пътници и ръчен багаж, служителят по сигурността ще изисква от всеки пътник: 

  • да представи отделно от ръчния си багаж за проверка носените течности, аерозоли и гелове;
  • да извади преносимите компютри и други електронни устройства от своя ръчен багаж, за да бъдат проверени отделно;
  • да свали палтото или якето, които се проверяват като ръчен багаж. (Палта и якета включват всички дрехи, които са предназначени за облекло на открито, а така също и сака на костюми);
  • да извади всички предмети (ключове, монети, мобилни телефони и др.) намиращи се в него, за да бъдат проверени отделно;
  • при необходимост служителя по сигурността може да изиска да бъдат свалени обувки и други (дрехи и аксесоари), които възпрепятстват проверката за сигурност.

Снимка: Летище София / Facebook