Учителите и директорите - те ли са длъжни да ни учат на хигиенни навици?

Магдалена Аризанова призова директорите и учителите от СУ "Васил Левски" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в град Карлово да научат възпитаниците си на най-елементарни хигиенни навици и поведение извън училищата и домовете им. Причината е, че жената е останала възмутена, след като е видяла каква мръсотия са сътворили след себе си учениците.

"Ежедневно пред къщите срещу спирката на училищните автобуси, извозващи учениците към другите населени места сме длъжни да се “радваме“ на подобни гледки! Фасовете, кутии от храна, салфетки, вилички, пластмасови бутилки и кенчета бяхме обрали сутринта, преди да минат по обяд представители на бъдещето на милата ни Родина и да плюят люспите от семки по тротоара!", написа Магдалена Аризанова.

Според Магдалена родителите не са се справили добре с възпитанието на отрочетата си.

"Неуважаемите родители не са си помислили дори, че трябва да научат и да възпитават отрочетата си, а не само да ги родят, изхранват и обличат!", добави тя.

След няколко дни жената се зарече да заснеме резултатите от възпитателните мерки на учителите и родителите. Тя пояснява, че не упреква представителите на образователната дейност, а ги призовава да попълнят липсите от семейството.

"Ей, тези даскали значи, една работа не могат да свършат като хората. То бива невъзпитание, ама чак пък толкова… Аз само не разбирам, вие защо не им направихте забележка. Аз все си мисля, че основната функция на училището е образователна, не възпитателна", написа Надежда Р. в коментарите под поста.

"Маги, това би трябвало да се научи у дома", коментира Елена М.