Тина Ивайлова и екипът на GlasNews.bg получиха признание на финала на конкурса „Див Кестен“. 

До номинацията и наградата за зелена журналистика се стига след разследванията свързани със злоупотреби на директор на Държавно ловно стопанство “Тракия“.

Разследване на GlasNews: Злоупотребявал ли е директор на Държавно ловно стопанство?

Нови разкрития за злоупотреби в Държавно ловно стопанство ВИДЕО

Финалът на конкурса “Див Кестен” за зелена журналистика, организиран от Зелени Балкани се проведе от 5-ти до 7-ми Август 2022г. в гр. Враца.

Официалната церемония за награждаване на победителите от всяка категория се състоя на 6-ти август, като всеки номиниран журналист получи Сертификат за постижение в зелената журналистика, а на победителите от всяка категория получиха Плакет „Див кестен“.

Присъстващи на събитието бяха журналисти от цялата страна и експерти и институции от различни природозащитни организации. Целта на конкурса е да награди журналисти с принос в отразяването на теми за природата, Натура 2000, защитени видове и защитени територии и беше разпределен в 5 категории: • телевизия • радио • печатна медия • онлайн медия • гражданска журналистика - блог/влог Оригиналните авторски материали бяха оценявани от експертно жури* – Елена Стоева, ръководител на проект “Натура 2000 в България - Нови Хоризонти” Зелени Балкани; Светлана Ваташка - редактор в МИТ прес, издател на сп. МЕНИДЖЪР, сайтовете Мениджър Нюз, Новите родители и Обекти; Анушка Енева – координатор Бг Топ Мюзик (Хоби тв); Маргарита Колева – координатор Дарик Радио; Любомир Василев – координатор Икономедиа (Изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Фондация Капитал).

Поради добрите материали, журито беше затруднено и оцени като финалисти повече журналисти - с 5 повече от очакваните в категориите блог/влог, онлайн медия и печатна медия.