Все по-често се случва да попаднем на възрастни хора, принудени да продават из улици и пътища, за да изкарат парички за хляб.

Трогателната история, с която ще Ви запознаем, ако все още не сте попаднали на нея, тъй като тя скоростно се разпространи в социалните мрежи и има хиляди споделяния, е от село Извор. На снимката виждате баба Василка - тя е много мила жена, с добро сърце и винаги усмихната, така я описват хората, които са имали контакт с нея.

Баба Василка е приседнала на пътя на излизане от с. Извор, но не за да си почине, а за да изкара някой друг лев. Всеки ден можете да я видите там - обикновено от 18:00 ч. до към 21:00 ч. Възрастната жена продава лук, маруля и копър. С баба Василка случайно се среща Ясен Стипцарски, който пътувайки забелязва бабата да му помахва. Първоначално той си помислил, че жената има нужда от транспорт, предположил още, че може би тя не се чувства добре. Ето какво разказва Ясен в личния си Фейсбук акаунт:

"Пътувайки от София към Кюстендил на излизане от с. Извор тази баба ми помаха.. Помислих, че иска да я закарам в моята посока или, че и е станало лошо... Върнах се, спрях и я попитах за къде е и защо ми е махала, а тя ми отговори: Да си вземеш нещо от мен, предложи ми да си купя лук, марулка или копър за да си изкара парички за хляб.. Всеки ден по хладно заставала на този главен път от 18 до към 21 часа. Пазете я!", пише Стипцарски.

Мъжът допълва още: "Моля всеки, които иска да си вземе по нещо от нея, за да бъде усмихната.. Докъде докарахме възрастните хора в тая държава."

Това е тъжната действителност... Подобен е и случаят на възрастния мъж, за когото GlasNews.bg писа преди седмица. Той продава подправки под дъжда, за да изкара за прехрана, също като баба Василка. Припомнете си тук: 

Трогна хиляди в мрежата: Дядо се чуди как да изкара пари за прехрана