Вчерашният ден, белязан с дълги опашки за олио на ниска цена, извили се пред хипермаркетите в страната, се превърна в символ на глупостта, паниката, грозните сцени и... смъртта. В Бургас 77-годишен мъж почина, докато се опитваше да се добере до бутилките с олио.

Стана ясна причината за неговата смърт. От съдебна медицина съобщиха за bTV, че мъжът е починал от тромбоемболия, запушвания на кръвоносните съдове на сърцето и белия дроб.

Първа жертва на опашка за олио в Бургас, в София се сбиха СНИМКИ

За разлика от вчера днес пред злополучния магазин в Бургас е спокойно. Опашки няма и пред обектите на веригата хипермаркети в София.

Въпросната марка олио, чиято промоция предизвика опашките и истерията, липсва по рафтовете, а в два магазина в Бургас олиото напълно липсва от рафтовете независимо от цената. Вицепремиерът Корнелия Нинова свика спешна среща със зърнопроизводителите. И обяви, че няма причина за напрежение.

След напрежението за олио в цялата страна, държава и производители се събраха, за да обсъдят цените на пазара. Министърът на икономиката Корнелия Нинова бе категорична, че олио има и не съществува никаква опасност от дефицит по щандовете.

А опашките за олио предизвикаха много забавни коментари в социалните мрежи. Вече на хората, презапасили се с олио им викат „олигарси“.

Олигарх ли си, олигофрен ли си, или просто обичаш мазното?