По-рано днес задържаха за кратко варненския състезател по културизъм Георги Киряков, научи GlasNews.bg.

Георги Киряков е пътувал от Норвегия за Швеция с автобус. Превозното средство е било спряно на границата за проверка. Именно тогава органите на реда направили проверка на багажа на известния културист и многократен медалист от различни състезания.

"От всички пътници си харесаха точно мен. Намериха малко химия в багажа ми", споделя Киряков.

В багажа на Георги Киряков са открити хапчета "Метандростенол" - мощен орален стероид, тестостерон "Енантат" - също силен анаболен препарат, седем спринцовки и още един тип анаболен стероид.

След претъстването на багажа и откритите в него препарати, използвани от фитнес и културизъм трениращите, Георги е задържан. Престоят в ареста обаче е бил кратък - Киряков е прекарал там около два часа.

Лекарствени средства и продукти са иззети, а на Киряков е съставен акт, разбра още GlasNews.bg.

Културистът признава, че подобно нещо не му се случва за първи път. В Швейцария и Германия също е имал проблеми с властите.

"Аз надхитрявам системата. Казвам им, че нямам достатъчно пари в кеш и искам да ми пратят глобата по пощата, за да си я платя в България. Това никога няма да се случи, защото нашата администрация е толкова зле, че такива глоби не пристигат. Така че, да знаете, ако ви се случи подобна ситуация, ви съветвам да направите същото. Просто не пътувайте с химия, защото ако изглеждате във форма е много вероятно да си имате проблеми", така Георги коментира ситуацията.

Георги Киряков е балкански шампион за 2015 г. и републикански за 2013 г., майстор на спорта по културизъм, многократен републикански шампион за младежи. Той е съпруг на Айджан Алиева, по-известна като българската Барби.

GlasNews.bg разполага с документа, издаден от митническите власти. В него са посочени конфискуваните стоки: