Неочаквана изненада се е скрила в дърветата за огрев.

Да поканиш без да искаш месояден гущер на гости. Ами да, понякога се случва. Случило се е и на жена, живееща на село. At Dim пише в социалната мрежа Фейсбук, че снощи са пренасяли дърва за камината и изненадващо установили, че с дърветата са вкарали и гущер в къщата си.

"Снощи сме го внесли с дървата. Внимавайте! Добре, че не отиде в камината милото", гласи публикацията на жената.

"Добре, че не съм на село", пише Женя Петрова, която е ужасена от случката.

"То бива в двора на улицата, ама и в къщата, какво правят вътре..Ами добре, че не сте го намерили под завивките си или в кутията с хляб милото...", допълва още Петрова.

Вероятно At Dim не се притеснява от животното - тя го е заснела и го определя като мило.

"Радвам се, че не го намирате за "ужасно" и се надявам да сте го пуснали вече на свобода. Сигурно е хибернирало в дървата. Сложете го някъде, където няма да ровите до пролетта (ако реши да заспи там)", съветва Цонка Желязкова.

Страховита гледка! Турист се натъкна на гущер в тоалетната ВИДЕО

Гущерът, намърдал се сред дървата, е Гекон. Това твърди запознат. 

Геконови са семейство малки до средно големи гущери, срещащи се на места с топъл климат по целия свят. В България се среща един вид - балкански гекон.

Геконите са единствените гущери, които издават звуци при общуването помежду си. Повечето видове нямат клепачи, а прозрачна мембрана, покриваща окото. Някои имат способността да изстрелват дразнеща течност от края на опашките. Повечето гекони са от жълтокафяви до тъмносиви, макар че има и ярко оцветени. Някои видове могат да променят цвета си, за да се слеят с окръжаващата ги среда, или в зависимост от температурата. Няколко вида имат възможност за партеногенеза, което подобрява способността им да се разпространяват в нови откъснати области.

Повечето гекони имат специална структура на пръстите, която им позволява да се изкачват по вертикални повърхности и дори да се движат по таваните на помещения. Геконът обикновено спи през деня, а е активен нощем. Геконът си сменя кожата на всеки 2 до 4 седмици, като при наближаването на смяната цветът на кожата става леко замъглен.

Храната на гекона се състои основно от буболечки, като особено вкусни за тях са щурците.

Жена си купи спалня, получи "бонус" - дървеници СНИМКИ

Снимка: At Dim / Facebook