Живите мърти.

Не американският, а българският сериал.

По дейсвителни случаи.

Нови четири български семейства започват да живеят в българския вариант на „Живите мъртви“. Хиляди други герои вече ги чакат там.

Първата сцена на началния епизод започва с обаждането, че детето им е убито или тежко ранено в болница. Или само е убило себе си. Или че е убило себе си, приятелката си и е изпратило двама приятели между живота и смъртта.

Следващата сцена е как на родителите бият инжекции с успокоителни, за да не се самоубият на момента. После се продължава на антидепресанти с години. Или завинаги.

Следват сцените, в които родителите го виждат размазано в моргата или го получават в затворен ковчег. Защото не са могли да го сглобят за отворен.

Следват серии с погребение, панахиди, паметник и ходене на гробищата доживот. Сериите са безброй.

Серилът е труден дори за гледане, а за живеене е непоносим.

Край няма да има, докато зрителите не осъзнаят, че в следващия момент може да са в главните роли.

И докато не разберат, че животът на децата им зависи и от тях.

Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook Нинела Върбанова, съпредседател на сдружение "Ангели на пътя". Поводът за публикацията й е жестоката катастрофа в Пловдив, при която загинаха млад мъж на 21 г. и спътничката му на 20 г.

Припомняме, че мощният джип, управляван от 21-годишния мъж, се вряза с висока скорост в дървета. Автомобилът е пътувал от Централна гара в посока бул. "Шести септември". Изненадващо обаче водачът е загубил управление над возилото, качил се е на разделителната линия и с висока скорост се е блъснал в няколко чинара. На задната седалка на джипа са се возили момче и момиче на 22 години - те са в тежко състояние и са хоспитализирани.

Според експертите скоростта, с която се е движил джипът преди катастрофата, е над 200 км/ч.

От МВР съобщиха, че от началото на годината са станали над 2 200 тежки пътнотранспортни произшествия със 120 загинали и над 2 700 ранени. Загиналите на пътя са по-малко с 42-ма души в сравнение същия период на миналата година. 

На 08.06.2024 г. сдружение "Ангели на пътя" организира национален протест в различни градове срещу убийственото бездействие и корумпираните действия на държавните институции, отговорни за (без)опасността на пътя.

Имало ли е алкохол в кръвта на Кристиан, предизвикал тежката катастрофа в Пловдив

Две думи на трагично загиналия в Пловдив Кристиан звучат пророчески. Кой ги чу?

Първи думи на майката на пострадалата при смъртоносната катастрофа в Пловдив

Собственикът на джипа, погребал двама в Пловдив: Колата е дадена под наем