Нелепа кражба в наш град. Неизвестен апаш е задигнал пожарогасител от поликлиника в град Дупница. За случката съобщават граждани в мрежата.

Въпросната вещ била закупени по предписание на огнеборците. Въпреки, че бюджетът на лечебното заведение е ограничен, това веднага било направено, разказва Пламен Ачов.

Новите пожарогасители били поставени на различни важни места. Но този на третия етаж бил задигнат.

Вижте целия разказ на Пламен Ачов, който призовава крадеца да върне публичната собственост:

Кокошкарска кражба възмути пловдивчанка: Не чувствате ли срам?

"Искам да изкажа "благодарност" на личността, която е благоволила да открадне пожарогасителя на третия етаж на Поликлиниката! Преди около пет месеца по предписание на пожарна служба закупихме нови пожарогасители, които отговарят на изискванията, и бяха монтирани на подходящите места, за да бъдат достъпни не за крадеца, а за защита от евентуални аварии!

Бюджетът, с който разполагаме, не е голям и въпреки всичко се справихме с предписанията. Длъжен съм да информирам гражданството на Дупница, за да знаят с какви индивиди живеем! Ако индивида все пак се трогне? Може да го върне!"

Ситуацията буди възмущение в местните жигели, които са очудени, че някой краде дори подобни вещи. При това от болница.

"За какво ти е този пожарогасител? Или крадливата ти природа те кара да прибираш всичко, което срещнеш на пътя си?", обърща се Лидия Н. към крадеца

"Преди пожарогасителите трябвало да поставите камери!", констатира Стефан К.
 
Подобни кокошкарски кражби далеч не са прецедент. Като на различни места са били задигани дори цветя и купички за улични животни.