Приятели, роднини и близки на Димитър Малинов излязоха на пореден протест в Цалапица.

Този път хората се събраха на предполагаемото лобно място на 24-годишния Митко, което преди дни беше разкрито в разследване на Тина Ивайлова.

Мястото не е това, което двамата близнаци Валентин и Борислав Динкови, които са задържани за помагачество при убийството му, показват на разследващите, пише TrafficNews.bg. Припомняме, че основният заподозрян Рангел Бизюрев все още не е арестуван и не е ясно къде се намира към днешна дата. Той пътува дни след престъплението от София за Германия и от тогава следите му се губят. 

Вече повече от два месеца близките на Митко излизат на протести, за да настояват за справедливост. 

"Аз съм Митко и няма да мълча" са скандиранията от тази вечер. 

Майката на покойното момче Атанаска Бакалова посочи емоционално, че през цялото време на полицията е показвано лобното място на момчето. 

"Защо ние то първия ден казвахме, че тук е мястото, но никой не ни вярваше. Тук е лежало тялото на моето момче, докато не са го взели да го погребват. Тръгнали са жив да го погребват", посочи Бакалова. Тя още веднъж настоя и тримата участници в смъртта на сина ѝ да си понесат отговорност наравно. 

"Пуснах апел - който знае нещо, да дойде и да говори с мен. Но никой не дойде да говори с мен от тези, които са знаели. Защо два месеца това момиче, пред което става телефонното обаждане, мълчи. Всички я познаваме", посочи жената. 

Събралите се запазиха едноминутно мълчание в памет на Митко. 

Вижте повече в разследването:

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО