Огромен трибагреник озарява фасадата на пловдивско училище в навечерието на Националния празник на България.

Ръководството на СУ „Пейо Яворов“ споделя пред TrafficNews, че патриотичната идея се зародила миналата година непосредствено преди 3 март. Инициативата им получила много положителен отзвук и затова ще бъде осъществена и през идните дни.

„Решихме по този начин да напомним на пловдивчани, които преминават в района на СУ „Пейо Яворов“, че ние сме българи и трябва да пазим и тачим националните ни символи. В тъмните часове на денонощието чрез светеща инсталация трикольорът ще обагри по вертикалата фасадата на училището. Успоредно с това се стремим на всички празници да разпъваме физическо знаме, което е доста голямо. Него инсталираме от другата част на сградата – като простира от последния етаж до партера. Така всичко,които преминават по бул. „България“ могат да се насладят на тази патриотична проява“, заявява директорът на Пламен Стоилов.

Наплив на петокласници заради учител по БЕЛ в "Яворов”

Учениците много ентусиазирано приемат всяка форма на почитане на националните ни символи и празници. „Трябва да видите живеца, с който изработват проектите си, свързани с патриотични идеи и желанието, с което ги споделят с останалите. Най-малките, в начален етап, са подготвени за възрастта си и съм сигурен, че биха могли в бъдеще да прилагат тези послания“, допълва той. По думите му учителите също дейно се включват с инициативи, които целят да им предадат важни уроци, изграждащи едно активно гражданско общество.

„Искаме и на тях под някаква форма да им напомним, че са носители на българския дух. Понякога е хубаво да си напомняме това с всички произтичащи от това последици, като би трябвало те да са повече позитивни. Ако искаме да достигаме до положителен резултат в бъдеще е добре да минем през миналото, да си припомняме значимите моменти в нашата история“, споделя още Стоилов.

Директорът на СУ „Пейо Яворов“ напомня, че в навечерието на Националния празник трябва да осмислим важността да бъде единни и отново да опитаме да изградим загубената във времето сплотеност.

„Единственият начин, по който можем да вървим напред, е, когато сме обединени и заедно действаме целите, които са насочени за нас, нашите деца и тези, които ще дойдат след нас“, заключва Стоилов.