Кола блъсна и уби котка в Карлово. Трагичният инцидент е станал днес.

Котката е била блъсната на улица "Ген. Заимов", това става ясно от публикация на Малина Минчева в социалната мрежа Facebook.

Малина написа, че е станала свидетел на това как собственичката на убитото коте е плакала, докато е гледала как окървавеното животно умира.

"Тази сутрин станах свидетел на това как жената от снимката видя блъснатото си и съответно мъртво коте. Нямате представа как плачеше тази жена, просто не мога да ви опиша как ми късаше сърцето. Уви, освен да я прегърна, нямаше какво друго да направя", написа Малина.

Жената твърди, че улицата, на която е блъснато котето, се е превърнала в скоростна отсечка, по която автомобилите преминават сякаш са на магистрала.

"Улицата на дрифтовете и гонките, улицата за демонстрации на уменията на големи шофьори и големи коли - "Ген. Заимов", добавя тя.

Малина настоява органите на МВР в Карлово да предприемат по-сериозни мерки по отношение на скоростта.

"В утрешния ден, обаче, може да е човек - нечия баба, дядо, майка, баща или дете. Време е за някакви по-сериозни по отношение на скоростта в града мерки, защото някои неща имат цена, която никой не може да плати!", завършва публикацията си тя.

В секцията за коментари Живка Шекерова написа, че на улицата трябва да бъдат поставени камери, които да следят за нарушители на пътя.

"На тази улица трябва да има камери. Дори на пешеходната пътека е опасно. Без солидни наказания няма оправия", категорична е Живка.

Междувременно карловци вече се радват на нова светофарна уредба на улиците "Теофан Райнов" и "Ген. Заимов". С поставянето на светофарите се реши проблема с натоварения трафик по възловото кръстовище. Жители на града са категорични, че светофарите ще допринесат за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия и значително облекчаване на движението в района.