Доброволци запретнаха ръкави и почистиха буренясал двор в столично училище.

Високи треви, които са прорязали бетона на двор и смело са се устремили към небето - леко плашеща беше гледката в двора на 36 СУ "Максим Горки", намиращо се на територията на жилищен район "Красно село" в София.

Само преди ден отразихме в материал ужасяващата гледка от училището, а днес дойде и добра новина - дворът вече е почистен от доброволци. 

Буренясал училищен двор посреща столичани СНИМКИ

"След като видях фрапиращите снимки от дворa на 36-то СУ "Максим Горки", реших да не стоя безучастен.", написа Цанко Донков, който е администатор на групата "Район Красно село – инициативност и решения за бъдещето".

"Очевидно беше, че нашето училище имаше нужда от помощ.", допълва още Донков.

Той, заедно с негов добър приятел, директора на училището - г-жа Светла Нотева и работещи в училището, са окосили избуялата трева, почистили са насъбралите се с времето боклуци и са напръскали двора с препарат, за да се предотврати повторната поява на плевели. А със съдействието на Столичния инспекторат тревата и бурените са извозени извън територията на училището - там където им е мястото.

"Едно от отличителните предимства на район "Красно село" е, че до преди време осигуряваше спокойна и чиста среда за нашите деца. Лека полека това ще се възвърне и отново районът ни ще стане на един красив, чист, спретнат и подреден. Такъв, в който да растат, да учат и да играят децата на нашия район! Затова е изключително важно те да се чувстват също толкова добре и в училище - мястото, където получават своя старт в живота.", категоричен е Цанко.

Младият мъж смята, че от районната администрация също трябва да полагат грижи и да отдават сърце и душа за всичко това. "Но уви! Е, за това пък сме ние! ВСИЧКИ #ЗАЕДНО! Или както е в онзи филм - "ЕДИН ЗА ВСИЧКИ. ВСИЧКИ ЗА ЕДИН!"", написа той.

Цанко трогна с вдъхновяващата си постъпка и получи много поздравления.

Снимки: Цанко Донков / Facebook

Млад мъж сам поправя "пукнатините" из Варна - не чака на общината СНИМКИ