Опашки от автомобили по бензиностанциите - напоследък рядко срещана гледка у нас.

Читател на GlasNews.bg ни изпрати снимки, от които виждаме, че се е извила опашка за гориво на бензиностанция. В случая той е попаднал на тази гледка в район "Южен" на бул. Александър Стамболийски в град Пловдив.

"Напоследък това е рядко срещана гледка", отбелязва нашият читател. И можем да се съгласим с мнението му, като отбележим, че причината затова е повишените цени на горивата. Но е важно да уточним, че напоследък се наблюдава лек спад в цените на горивата по родните бензиностанции и за да бъдем точни и конкретни - ето някои цени (близки до актуалните) на различните видове гориво:

Бензин A95 - цени от 2,71 до 3,47 лв./л

Бензин A98 - цени от 3,21 до 3,50 лв./л

Бензин A100 - цени от 3,12 до 3,84 лв./л

Дизел - цени от 3,09 до 3,60 лв./л

Дизел Премиум - цени от 3,28 до 3,91 лв./л

Пропан Бутан - цени от 1,05 до 1,57 лв./л

Метан - цени от 3,75 до 7,18 лв./кг

Иначе, ако трябва да си припомним, последно огромни, че дори шокиращи опашки по бензиностанциите у нас, имаше през месец март, когато дизелът и бензинът минаха 3 лв. за литър - шофьорите масово се втурнаха да зареждат. Тогава хората бяха притеснени, че в следващите дни петролът ще поскъпне драстично и ще има проблем с доставките на горива.

Опашки по бензиностанциите се извиха и през месец юли - тогава заради по-евтиното с 25 ст. на литър гориво.

Нашият читател, изпратил ни снимките от пловдивската бензиностанция, не е погледнал какви са цените на горивата на обекта, но предполага, че е по-евтино и поради тази причина се е образувала колоната от автомобили.

Ето до кога ще стигне помощта от 25 ст. за гориво