Големите шампиони имат огромни сърца. Тази максима затвърди и легендарният пилот от Формула 1 Дейвид Култард, който бе в България, за да заснеме филм, рекламиращ Пловдив по целия свят и да направи демонстрация със своя болид по улиците на града. Въпреки натоварената си програма, звездата се доказа и като социално отговорна личност, отделяйки време, за да заснеме специално видео послание за децата и младежите на Асоциация „Докосни дъгата“.

„Здравейте, аз съм Дейвид Култард, бивш Гран при състезател и това е моята стара кола. С любов казвам едно голямо здравейте на всички деца от „Докосни Дъгата“. Бъдете позитивни, целете се в звездите, и, ако все пак не стигнете до там, все още ще сте на Земята. Всичко най-добро!“, пожела 51-годишният Култард, който има 13 победи във Формула 1. Той завърши кариерата си в Red Bull през 2008 г., след което стана посланик на компанията за енергийни напитки. През последните години се изявява и като коментатор на Ф1.

Освен сърдечния си видео поздрав, Култард се погрижи да осигури автографи за всички младежи и деца, които след месец ще участват в 7-ия национален диабетен лагер на „Докосни дъгата“.

„Благодарим на Дейвид Култард и организаторите на Red Bull Showrun за отделеното време и внимание. Това е прекрасен жест към нашите деца и младежи. Да се докоснем до такъв велик шампион е привилегия, чест и мотивация, за да продължим уверено да изпълняваме нашата мисия“, сподели д-р Денислава Ангелова, председател на Асоциация „Докосни дъгата“.

Стартира обиколката на Дейвид Култард из Пловдив ВИДЕО

Култард и неговият болид вече са на Гребната, пловдивчани очакват демонстрацията СНИМКИ