Шофьорка избегна удар с електрическа тротинетка в Сливен.

Жени Георгиева предизвика бурни реакции в социалната мрежа Фейсбук, след като сподели за инцидент, който се е разминал само с материални щети.

Случката, за която Жени сподели, се е развила преди ден над Старческия дом. Дете на видима възраст около 6 години е управлявало електрическа тротинетка. Движило се е по надолнище с нея и се е било засилило доста. На завой детето изхвърчало към автомобила на Георгиева, но жената избегнала удара.

Георгиева успокои потребители в социалната мрежа, като заяви, че детето е живо и здраво. По автомобила на жената обаче има материални щети, тъй като се е блъснала в ограда.

"Майната на колата ми, че я наврях в бордюра и оградата на съседите! Уплахата е за него, дъщеря ми и мен! А то повтаря: "Мама, ако разбере, ще ме набие!", написа Жени.

Притеснително! Младежи "летят" с тротинетка между превозни средства СНИМКИ

Шофьорката призова родителите, които позволяват на 5-6-годишните си деца да управляват електически тротинетки, да имат предвид, че те не познават закона, който урежда правилата за движение по пътищата.

"Уважаеми РОДИТЕЛИ, когато давате електрически тротинетки на Вашите 5-6-годишни деца, имайте предвид, че те НЕ познават закона за движение и пътищата! При възникнал инцидент кой ще е виновен?! Аз?! Или Вие, че сте му дали тротинетката и сте го оставили без надзор?!", завършва публикацията си Георгиева.

Публикацията на шофьорката събра около 1,3 хил. харесвания и много коментари - един от тях е на Евгения Кондакова, която разказва, че преди около месец е имало ужасен случай с тротинетка на булеварда към гарата в Сливен.

"Паркиран автомобил, водачът тръгва да слиза и в това време с бясна скорост тротинетка се заби във вратата. Беше страшно! Младежът е със счупен гръбнак (дано Бог му даде здраве и бързо възстановяване), а шофьорът изпадна в шок. Скубеше си косите и виеше! Та, не ми се мисли, как ще живее момчето и как ще преживее това невиновният шофьор?!", гласи коментарът на Евгения.

Забраняват тротинетките в паркове и по тротоари в София

Снимката е илюстративна.