Благородна инициатива е подел мъж от Стара Загора, провокиран от един пост в група за книги. От коментар към поста на Иванета Бонева става ясно, че се търсят книги за един дом за деца лишени от родителски грижи в Шумен. Мирослав Милчев решава да вземе нещата в свои ръце и да организира дарителска кампания за книги. Ето какво написа мъжът във Facebook:

"Ако в групата има хора, които са получили в наследство или купили наскоро старо жилище с оставени книги, както и такива, които са събрали в мазето си кашони с книги, които се чудят какво да направят, нека ми пишат на лични, за да направим заедно едно добро дело. В дома за деца лишени от родителска грижа "Детелина" (намира се в град Шумен) ще се радват на всяка една дарена книга. В момента в него живеят 38 деца от 3 до 18-годишна възраст. Този уикенд съм направил организация за транспорт на книгите до въпросния дом. Краен срок за заявка на дарение е този петък (10 май) в 20:00 часа."

"Да, Великден беше, аз се зарадвах на тази публикация и помолих за този дарителски акт и жест, защото в такива домове нямат много богати библиотеки, бюджета им е оскъден, а и много често виждаме книги, които са в казаните за отпадъци, което е падение и позор... за мен! До къде стигнахме за съжаление", пише Бонева, която смята, че няма "овехтели" книги.

GlasNews се присъединява към апела на старозагорчанина - ако имате книги в излишък, не се колебайте - едни деца се нуждаят от тях. Пишете на Мирослав Милчев, направете добро!