Безхаберието не води до нищо добро.

Детската площадка, която се намира до спортна зала "Иван Вазов" в Стара Загора, е в отчайващ вид. Настилката на площадката е изцяло разбита и надигната, а това създава предпоставка за инциденти. И инциденти вече са се случвали. Миналата година две дечица са пострадали - спънали са се във въпросната настилка и са си разбили зъбите. Тогава граждани са подали сигнал до съответните органи за състоянието на площадката, резултат - няма.

"Децата постоянно се спъват и падат. Имаше сигнал и съответно обещание от Николай Стоев още миналата година в началото на февруари, че ще бъде подменена", написа в мрежата Стоянка Иванова.

Стоянка Иванова попитала какво се случва с даденото обещание и получила отговор - избирала се фирма за ремонтните дейности. 

"Беше обещано да се смени настилката, но явно фирма се избира с години...", добавя Стоянка.

Рушаща се фасада на блок застрашава хората в Стара Загора СНИМКИ

Мирослав Чобанов отбеляза, че пързалката също е компрометирана. Той твърди, че е счупен укрепващ елемент.

"И на пързалката и е счупен единият укрепващ елемент, клати се цялата, ще се чупи скоро. Друг е въпросът, че преди 2-3 дни един около 50-годишен човек се беше качил на нея да си играе с децата...", коментира Мирослав.

Старозагорци искат да знаят колко време трябва да мине, за да се приведе във вид една площадка, на която всяка вечер играят десетки деца.

Николай Стоев, който е началник на звено "Озеленяване и комунални дейности" на Община Стара Загора, написа в коментарите под поста, че площадката ще бъде посетена от групата, поддържаща детски площадки, за да бъдат взети размери и набелязани дейностите, които следва да бъдат извършени, за да бъде преведена в безопасен вид.

Стоев заяви още, че здравето на децата е преди всичко - "това е било винаги водещо в работата ни", отбеляза той.

Единственият останал микробус, обслужващ хората с увреждания в Стара Загора

Снимки: Стоянка Иванова