Рушаща се фасада на жилищен блок в Стара Загора застрашава жителите на града. За опасността сигнализира в социалната мрежа Деляна Белчева.

Жилищният блок, чиято фасада се руши, се намира на улица "Цар Иван Асен II" 47.

Деляна Белчева е направила снимки, които показват вече паднали парчета от фасадата - те са доста големи и могат сериозно да наранят минувачите долу.

"Спешно е нужно да се вземат мерки!", категорична е Белчева.

Кметът следва незабавно да разпореди мястото да бъде обезопасено, тъй като има опасност нови късове да паднат.

Живка Пейкова отдавна минава на разстояние от този блок.

"Преди време имаше ограждения и предупредителни табели. Тях ги няма, но опасността остана. На чия ли съвест ще тежат последствията?!", написа Пейкова в социалната мрежа.

Асфалтираха павета над шахта в Стара Загора, кметът - шокиран СНИМКИ

Димитър Симеонов пък добави, че вероятно общинските власти са в "почиваща смяна". И не пропусна да се пошегува: "Всеки е длъжен да осигури безопасността си в родния град, носейки каска, защитни очила, може и бронежилетка за по-сигурно".

Николай Раничков споделя, че не само този блок е в потресаващо състояние.

"Много са така! За съжаление всеки си прави ремонт на апартамента, но за ремонт на стълбище, покрив или фасади като стане въпрос и е анатема. Още по-сериозен е проблемът в блокове с много апартаменти, като този", написа Раничков.

Деси Иванова се пита защо жилищните блокове, за които има подавани сигнали в Общината, не са били включени приоритетно в програмите за саниране.

"Толкова ли няма мислещи хора по тези кабинети в общината!? Има и още такива жилищни сгради с рушаща се фасада, която застрашава живота и здравето на случайни минувачи! Чакат да стане инцидент и да потриват невинно ръце. Аз не виждам какво друго трябва да направим ние гражданите, освен да се подаде сигнал!? Такива има подадени в изобилие, но не бяха санирани в първите програми. Всеки вдига рамене и това е! Ако ей този къс недай Боже падне на главата на дете, то всички се досещаме колко фатално би могло да бъде, а и не само на дете и възрастен човек може да има фатална кончина след такъв нелеп инцидент. Ясно е, че по саниращите програми с приоритет са панелните жилищни сгради, но беше редно да се включат и няколкото тухлени с падаща фасада! От Общината много добре ги знаят кои са, но не се включват под ето такива постове! Ами поне да ги оградят, след като явно за тях те не са приоритетни за саниране", коментира още Деси Иванова.

Парк в Стара Загора се превърна в кочина, обвиниха ВиК СНИМКИ

Вижте снимки: