Детска площадка в Пловдив тъне в боклуци, сигнализира Мария Ненова в една от пловдивските Фейсбук групи.

Площадката се намира в район Южен. Мария споделя, че площадката се е превърнала в кочина. Тя е споделила снимки, от които е видно, че кошчетата за боклук са препълнени. По земята има множество фасове и пластмасови бутилки от минерална вода. 

Мария Ненова твърди, че от ОП "Чистота" не се ангажират да почистят площадката.

"Това е детската площадка срещу бензиностанция "Хаджията Груев". Никой не чисти! Не съм видяла чистачки да събират боклук и да метат! Община?! За младежите нямам думи - то е до възпитание и самосъзнание", написа жената.

Мария споделя, че родители почистват доброволно детската площадка.

"Ние, родителите, "хвърляме" по една метла, но без значение е, на другия ден пак кочина. Къде са институциите?", отбелязва тя.

Освен това част от настилката на детската площадка е изкъртена, а някои от пейките имат нужда от ремонт. Посочва се още, че липсва осветление, а това създава допълнително неудобство.

"Че то всичко е за ремонт! Що за пейки?! Свинщината е нещо, което явно е присъщо на обществото ни! Но има и хора, които ценят, пазят и именно НИЕ се възмущаваме и негодуваме от поведението на безхаберните! Нужни са нови закони, стриктен контрол, вечерни часове и служители на ЗАКОНА, които да следят за спазването му. Не на последно място СОЛЕНИ ГЛОБИ! Всеки проблем си има решение!", изрази мнението си Мери Джейн в коментарите под поста.