В следващите дни температурите в някои райони на страната ще бъдат по-характерни за март и дори началото на април, отколкото за средата на февруари. Следващата седмица, обаче, предстои понижение на градусите, до малко  над обичайните за февруари.

Можем ли да очакваме някакво завръщане на зимата?

Днес  през страната ще премине атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи, а вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде умерен и временно силен над почти цялата страна.

От северозапад на югоизток ще превали краткотрайно дъжд, но валежите няма да бъдат значителни, твърдят синоптиците.

Минималните температури сутринта ще са положителни в цялата страна - от малко над нулата до 5-6 градуса, а дневните ще са от 11 до 16-17 градуса.

В събота  денят ще започне със слънчево време, но от северозапад ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът в източните райони ще се ориентира от юг и ще се усилва.

Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се повишат и ще са от 13 до 19 градуса, на места северно от планините и на изток до около 20 градуса.

В неделя отначало  над северозападните райони, а по-късно на отделни места в останалите райони ще превали дъжд.

Вятърът в северозападната половина на страната ще се ориентира от северозапад-запад, предимно слаб. Минималните температури ще са от 3 до 8 - стойности, характерни за началото на април, а дневните слабо ще се понижат и ще бъдат от 11 до около 16 градуса.

В понеделник минималните температури ще са от около нула до 5, а дневните  от 9 до 14 градуса.

Привечер  и срещу вторник от запад ще започнат превалявания от дъжд, в планините - от сняг.

Според предварителните прогнози, температурите в средата на  следващата седмица ще бъдат по-ниски от тези до края на тази: минималните най-често от около минус 2-3 до 3, а дневните - около 10 градуса, в интервала от 7-8 до 11-12, по-ниски по високите западни полета. В някои дни ще превалява дъжд, в планините и над 600-800 метра  и мокър сняг.