"Тътен и грохот от мощни уредби кара къщите да се тресат от резонанса", пише Анета в социалната мрежа.

Концерт, който се е състоял преди дни във Велико Търново, подразни търновчанка. Почитателите на джазовата музика са се насладили изпълненията на изявените музиканти от Ангел Демирев Трио, който са били на сцената на Арт лято до Художествена галерия "Борис Денев" до паметника "Асеневци". Провелото се събитие е било част от Културния календар на града.

Недоволна от музиката обаче, Анета Яламова пише в социалната мрежа Фейсбук, че отново тътен и грохот от мощни уредби кара къщите да се тресат от резонанса, а хората да залостват прозорци и да се молят да свърши по-скоро "концертът".

"Непременно басовете трябва да са усилени максимално, за радост на публиката", споделя жената и допълва: "Но има хора със сърдечни заболявания и други състояния, и за тях е мъчение поредният звуков екшън."

Мнението, което изрази търновчанката не се понрави на нейните съграждани. Много от тях отпратиха Анета "да си ходи на село", та чак и препоръчаха селски имоти из България, където ще може да си отдъхне на спокойствие.

"Ами да, не е приятно, особено ако живееш на първа линия точно срещу конниците, но се преживява 2 дена седмично... С добра дограма се живее по-леко", така Вяра Йоргова коментира публикацията на Яламова.

"Има хора родени със стара душа. Всичко им пречи и ядосва. Не знаят и не искат да се радват на живота, а и мрънка,т ако някой друг се радва. Мрънкачи. Мъртви души.", пише Катя Лазарова.

"Не се заяждам, просто питам.. през деня звуците не пречат ли на хора с такива здравословни проблеми? Между другото, всяка събота има такива неща и в нас се чува ,с две малки деца съм, проблем няма.", споделя Теодора Трифонова.

Веселин Арабаджиев пък е категоричен: "Който иска да му е тихо, да ходи на село!".

Снимка: Анета Яламова