Хората стават все по-креативни в битката за паркоместа в столицата.

Саморъчно боядисано паркомясто в син цвят шашна, но и разгневи столичани. В социалната мрежа Фейсбук GlasNews.bg попадна на снимки, които показват боядисаното паркомясто, намиращо се на входа на детска градина "Детелина", улица "Киро Тулешков".

Публикувалият снимките пише, че паркомястото е направено за умишлено заблуждаване на гражданите, че то е отредено за хора в неравностойно положение, а целта всъщност е резервиране на паркомястото за червения автомобил, който обаче няма инвалиден стикер и не се управлява от лице с вродени или придобити трайни увреждания.

Видно от снимките, мястото не е обозначено със съответните символ и знак (хоризонтална и вертикална маркировка) по надлежния ред от общинското дружество, принадлежащо на Столична община, а именно "Център за градска мобилност". 

Нелепо запазване на паркомясто създаде главоболия за шофьорка

"Все по-изобретателни стават хората", отбелязва Ивайла Иванова в коментарите към публикацията, а Динко Гоцев е категоричен: "Ганьо е креативен!".

Междувременно от коментар научаваме, че има вероятност човекът, ползващ паркомястото, да има психични отклонения. Поне така твърди Полина Хаджиева: "Човекът е тотално луд", пише тя и допълва, че шофьорът на червеното возило всеки ден е форсилал автомобила си сред деца и родители, когато някой му е "застрашавал" паркомястото. "Слагал е и колчета, за да го огради. Изключително нерешим проблем е с този човек, защото мисля, че това му било мястото "от бала" и наистина можеш да си намериш колата на трупчета, ако спреш там.", допълва още Хаджиева.

Иначе вече е попаден сигнал до съответните институции за въпросното паркомясто - има и развитие по казуса. След извършена проверка се е установило, че разчертаното място е незаконно и ще бъде демаркирано.

Култово! Скоба за паркомясто на тротоара шокира пешеходец

Снимки: Softa Exam / Facebook

Жена обвини моторист, че хаби паркомясто с "моторчето си" - ще пука гуми

Такси се намърда на инвалидно паркомясто в Пловдив