Моторист във Варна получи критика, че ... е използвал паркомясто. Варненка дори е заплашила въпросния "господин". Не става ясно дали има и друг конфликт между съседите.

"Следващият път господина, който с моторчето си заема едно паркомясто ще бъде с отлежали гуми! Ще мечтае за старите си, но уви няма да ги има.Хайде малко да ви работи сивото вещество, когато шофирате автомобил или мотор (в случая моторче). Мисля, че има голяма разлика между паркиране на моторче и кола. Или бъркам? И въпросния господин паркира така всеки ден", гласи публикацията", пише жената.

Друга дама обаче и отговаря подобаващо.

"Явно е станало ясно вече, ама да потвърдя: Моторът е МПС и има право да заема паркомясто, като кола, обикновено по 2, даже 3 спираме на 1 място. И за да я е яд дамата още повече: на моторите се полага безплатно място в синя зона.", контрира я Юлия Андреева.

Други потребители също подкрепят Юлия. Според едни мотористите действително са превозни средства, които могат да паркират, където и колите, а други обръщат внимание, че да има претенции човек за паркомясто, той трябва да е платил за него.

"Мотоциклетът също е МПС / моторно превозно средство/ . Има право да паркира на обозначените парко места със същато право както и леките автомобили. Както и трябва да се движи по средата на пътната лента а не както много шоФери се ядосват че не се движат плътно вдясно.", добавя Станисла В.

"А ако плащате, тогава имайте притенции и като гледам места бол. Който не му изнася купува парцел строи къща с гараж и си прави топла връзка.", коментира Михаил Х.

 

"Един господин с кола веднъж ме помоли да спра мотора ей там в кьошето за да има място за него. Там наистина на никого не пречех, освен на полицая от общинска, който ми остави честитка за 50лв.", отбелязва пък С. Донев.