Голям пожар избухна днес по обед в района на град Баня, Карловско, научи GlasNews.bg

По предварителни данни горят сухи треви, храсти и борова гора. Все още няма яснота на какъв периметър е пожарът и на каква площ е.

Читатели на GlasNews.bg съобщават, че се е запалила Михилската могила. По думите им пожарът вилнее около помпената станция, която се намира между Войнягово и Баня. Огнените пламъци и гъстият черен дим се виждат от пътя Пловдив - Карлово. Движението към Войнягово се регулира от полиция.

Засега няма непосредствена опасност от възникналия горски пожар за жителите на град Баня. В населеното място се носи силна миризма на дим. Кметът на града Стамен Гешев е пристигнал на мястото на пожара.

Няколко екипа на пожарната се борят с огнената стихия. Вероятно към тях ще се присъединят и високопроходими автомобили и техника, подходяща за борба с пожари в труднодостъпни терени.

В района има и вятър, който затруднява работата на огнеборците.

"Пламъците са доста сериозни - изглеждат страховити, а пожарът се разраства. Огнеборците се опитват да овладеят ситуацията, но до момента няма успех", коментира пред GlasNews жител на Баня. Друг пък посочи, че според него има нужда от хеликоптер, който да се включи в гасенето на пламъците.

Все още няма данни за причините, които са предизвикали пожара.

Припомняме, че на 27-ми август пожар пламна в близост до къщите в ромската махала в град Баня. Местни жители дори спасяваха коне, вързани в близост до огнището.

6 екипа огнеборци се борят с пожара в землището на Михилци