Отстраненият кмет на Стрелча Стойно Чачов, чийто мандат беше прекратен предсрочно от местната избирателна комисия, а решение беше потвърдено и от ВАС, е назначен за зам.-кмет на общината.

Той е назначен на поста от временно изпълняващия длъжността кмет на Стрелча - Неделка Фингарова.

Докато Чачов беше кмет на Стрелча, Фингарова беше негов заместник.

Той беше отстранен заради нарушение на Закона за местното самоуправление и местната администрация, т.к. не беше излязъл от фирма "Българска асоциация по белот", на която е едноличен собственик и управител. Частичните избори за кмет на община Стрелча още не са насрочени, но най-вероятно ще са през есента.

„Граждани на Стрелча вече внесохме сигнал до главния прокурор Иван Гешев и написахме жалба до областния управител на Пазарджик Стефан Мирев заради неправомерните действия” по отношение на назначаването на Чачов, който първо беше остранен от длъжността кмет”, заяви пред GLAS.bg Ангел Шопов, който е жител на Стрелча.

Той разкрива и други неродности, за които се надява прокуратурата да направи проверка.

В същото време сигнала коментира и самият главен прокурор Иван Гешев. 

 

 

 

 

"Чувствам се задължен да ви информирам, че приех поканата на ВрИД кмета на община Стрелча Неделка Фингарова да заема поста на заместник-кмет. Приех предложението изпълнен с чувство на дълг към всички вас, които само преди няколко месеца ми гласувахте своето доверие. Изпълнен и с чувство на морална отговорност към всички мои съграждани и към случващото се в нашата община. Оставам тук, с всички вас, за да можем заедно да преодолеем трудностите съпътстващи нашето ежедневие. Оставам в името на това, всички ние да живеем един по-добър и по-достоен живот!", написа на страницата в социалните мрежи Стойно Чачов при назначаването му на позицията заместник-кмет.

GLAS.bg е готов да предостави гледната точка на всяка от страните и ще продължи да следи темата.