Жена твърди, че на 10 метра от кръстовището, на което бе блъснат и убит журналистът Милен Цветков, се организират гонки и дрифтове.

Вида Петрова написа в социалната мрежа Facebook, че живущите по протежението на ул. "Сребърна" и бул. "Черни връх" са подложени на непрестанен тормоз от ръмжене на автомобили - това е съпътствано от дрифтове, гонки и силна музика.

"Твърде много се търпя това положение. За незапознатите, източникът на всичко е заведение на ул. "Сребърна 2Б", където се събират. Мястото е на 10 метра от кръстовището, където стана инцидента с Милен Цветков, с подобен шофьор, млад с мощен автомобил и с чувство на недосегаемост", написа тя.

Жената твърди, че многократно са подавани сигнали към тел. 122 за случващото се, но без резултат.

"Никой не намери решение на проблема, даже по-лошо – органите на реда се правят, че не съществува. Спокойно може да се каже, че 90% от колите, които минават през "Сребърна" и "Черни връх" с ужасен шум и скорост над 100 км/ч, могат да бъдат открити всяка вечер пред същото това заведение до ранни зори. Това са младежи на по 18-20 години с мощни коли, които нямат никаква култура, нито мярка. За тях не съществуват пешеходни пътеки или червени светофари. Те са заплаха за всички нас, било то като пешеходци или шофьори", отбелязва тя.

Вида споделя още, че е въпрос на време да се случи поредната трагедия по тези участъци.

"Затова е време да се вземат мерки с внасяне на колективна жалба до общината и 4-то РПУ и да се изиска ограничено работно време до 23:00 часа (към настоящия момент работи денонощно). Ограниченото работно време няма да ги събира там, съответно минаващите шумно и с висока скорост коли значително ще намалеят. В клиповете по-долу сами ще се убедите.

Ще се радваме повече хора да откликнат на призива и да дойдат да подпишат колективната жалба. Ще ни намерите на входа на Южен парк откъм ул. "Козяк". Днес ще бъдем там от 13:00 до 17:00 часа.

Да се подават жалби има смисъл! Особено ако е засегнато нормалното живеене на няколко квартала заради купчина идиоти. Жилището на всеки човек е неговата крепост, нека си го запазим такова. Всеки има право на спокойствие, тишина и нормален сън. И ако се замислим - днес може да отнемат спокойствието и съня ни, но утре и живота ни.

Можете да пуснете жалба също в контактния център на общината или да подкрепите нашата. (входящ номер ще бъде допълнително предоставен, както и линк към сайта на общината).

Предварително благодарим на всички, които ще откликнат. Тези от вас, които не са засегнати, но все пак желаят да ни подкрепят, ще им бъдем благодарни", завършва публикацията си тя.

Вида Петрова е прикрепила към поста си следните видеоклипове: