Високите температури през последните дни превърнаха автобусите част от автобусите в Стара Загора в подвижни сауни.

За този проблем алармира Миглена Димова в социалната мрежа Фейсбук. Тя споделя, че в автобус № 94, който тръгва от спирката на "Зора" и се отправя към село Пъстрово, няма работещ климатик. Попитала каква е причината, а от контролата й отговорили без много обяснения - бил развален.

"От всички прозорчета, дето има рейса, само едно се отваряше, другите били заключени.", пише още Димова в поста си.

По думите на жената в автобуса е имало около 30 човека, които са пътували за селата.

"Искат и маски, ама моля ви се ние едвам дишаме, само маските ни липсваха. А на какво отгоре вдигнаха пак цените на билетите?", добавя още тя и споменава в края на публикацията си, че не се оплаква, а само споделя мнението си.

За друг куриозен случай споделя и Петя Колева. Когато тя е ползвала градския транспорт климатикът е духал топло, а не студено.

"Ами онзи ден контрольорката беше пуснала климатика в номер 36. Но явно беше развален и духаше топло. Качих се на спирката на "Саното", жената се усети да го спре малко преди спирката на Пето. Само дето не умряхме."

Задължение на превозвачите е, че трябва да пуснат климатици в адските жеги, а ако те не работят - следва да се поправят. Това обаче не се случва, научихме от публикацията на Миглена.

СНИМКИ: Пътници от градския транспорт се возят в сауна-автобус в Пловдив - нито един отворен прозорец и без климатик

Пътуване с автобус от Пазарджик до Слънчев бряг - 60 лева + сауна