В късния следобед улиците в Пловдив опустяха - къде са пловдивчани и жегата ли ги уплаши?

Ключови булеварди в града под тепетата са празни - това е нещо необичайно, защото всички знаем какъв ад е движението в Пловдив... особено около 17:00-18:00 часа.

Читател на GlasNews.bg ни изпрати снимки, които показват празните булеварди в града - липсват шофьори, липсват и пешеходци. Според читателя ни улиците в града под тепетата са празни, тъй като времето навън е непоносимо горещо. Той предполага, че част от хората са се затворили в домовете си, а други търсят прохлада край басейните.

В късния следобед температурата в Пловдив е достигнала 40 градуса. Или поне това показва приложение, което проследява прогнозата за времето. 

За утре е обявен жълт код за горещини в 11 области в страната. С предупреждение от първа степен са: Благоевград, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Велико Търново и Русе.

Високите температури през летните месеци могат да поставят в риск здравето и живота на всеки, особено на възрастните, хронично болните и децата.

Съветваме ви да избягвате излизането навън в най-горещата част на деня, а ако излизането е наложително, стойте на сянка и носете шапка и светли дрехи.

Специалисти предупреждават за възможност от топлинни удари и съветват да се консумират достатъчно течности.