Мирен протест след твърденията за жестоко полицейско насилие над мъж.

Недоволни граждани ще се съберат пред сградата на Първо районно управление при ОД МВР – Варна, за да кажат СТОП на полицейския произвол, научи GlasNews.bg. Недоволството е организирано от Емил Атанасов, а това се случва след неговите твърдения, че е бил жестоко пребит при рутинна проверка, извършена от служители на реда.

Очаква се гражданите да изразят възмущението си на 1-ви април (събота). Събитието е с начален час 14:00 часа.

„Това не е точно протест, а привличане на внимание. Трябва да се даде гласност, защото има някои неща, които са обществена тайна и не бива това да продължава. Има много хора, които изпадат в неизгодно положение и не намират възмездие“, каза Емил Атанасов за GlasNews.bg, който в момента е настанен в лечебно заведение.

Мъжът е категоричен, че хората, които злоупотребяват с пагона днес, ще злоупотребяват и утре. Той твърди, че именно в сградата на 1-во РПУ полицаи са упражнявали върху него физически тормоз, като са използвали електрошок в областите, в които по принцип не следва да се използва, а именно главата и интимните части.

„Затова нека се съберем пред 1-во РПУ. Не целя размирици, нито пък оставки, просто искам да се даде гласност на моя случай и на всички подобни случаи, свързани с полицейско насилие. Искам да дам пример относно това как хората трябва да се отнасят към неправдата, защото това не е обществото, в което аз искам да живея. Всеки един незначителен детайл всъщност е едно от зъбните колела на една машина, затова трябва да обръщаме внимание на подобни случаи и да не сме безучастни“, сподели още Емил.

Атанасов приветства гражданите да присъстват на организираното от него събитие.

„Ако трябва сам ще отида. Надявам се да има успех и нещата да се променят, защото хората, които не са достойни да бъдат на длъжностни места, трябва да бъдат отстранени, тъй като техните еднолични действия и решения влияят на твърде много хора – това води до своеволия“, категоричен е мъжът.

Припомняме, че мъжът, организиращ въпросното събитие, шокира мрежата с твърдения за полицейско насилие. Емил Атанасов заяви, че е бил жестоко пребит от представители на полицията при рутинна проверка. Това се е случило във Варна - на булевард "Патриарх Евтимий", малко след "МакДрайв". От МВР обаче все още не са предоставили информация относно твърденията. Още по темата ще откриете тук:

Твърдения за полицейско насилие взривиха мрежата: Ритаха ме, бъркаха ми в очите

GlasNews.bg продължава да следи темата. Очаквайте подробности!