Мъж твърди, че е станал жертва на полицейско насилие.

Емил Атанасов твърди, че е бил жестоко пребит от представители на полицията. Това се е случило във Варна - на булевард "Патриарх Евтимий", малко след "МакДрайв".

Мъжът, който е управлявал мотор, е бил спрян за рутинна проверка. Тогава се установило, че регистрационният номер на мотора не се вижда заради позицията, в която се е намирал. Последвало словесно напрежение, но Емил категорично заявява, че не е използвал епитети или псувни, насочени към органите на реда. 

"Очаквах развоя на ситуацията, като през това време сърфирах в интернет. Бях на няколко метра до полицейската кола. След като изчаках 5 минути, отидох до прозореца на водача, за да разбера какво следва. Полицаят, за който малко по-късно разбрах, че се казва Владимир Петров Петров, ми каза да се отдръпна, защото съм пречил на колегата му. В отговор на това му казах, че искам да разбера за какво става въпрос и какво следва", разказва Емил.

Дупнишки полицаи пребиха момче и му казаха, че ще го копат СНИМКИ

Атанасов твърди, че е получил второ предупреждение с думите: "Това е полицейско разпореждане, пречиш на колегата!". Емил обаче отново подчертал, че иска да разбере какво се случва, тъй като го засяга пряко. Именно тогава бил нанасен първият удар, твърди мотоциклетистът.

"Последваха още множество удари, като през това време аз не съм отвръщал по никакъв начин. След като и шофьорът на патрулката се включи, ми бяха поставени белезници и бях свален на земята по лице", добавя Емил.

Атанасов твърди още, че органите на реда са го ритали яростно в главата и споделя, че в резултат на побоя е получил средни телесни повреди.

"В полицейската кола, на път към районното, ми бъркаха в очите вследствие на което са неузнаваеми. В районното ми пуснаха ток в главата и в слабините, за да подпиша документ с невярно съдържание, в който пише, че съм ги бил нападнал, а това е чиста лъжа и мъченията, пак казвам, бяха с цел да ме принудят да го подпиша", категоричен е мъжът.

Мотоциклетистът заявява, че е изял стабилен пердах и в Първо Районно към ОД на МВР – Варна. "Буквално бях изтезаван", казва още той.

Емил Атанасов сподели снимки, които показват разкървавени му очни ябълки, както и синини под очите.

По информация на GlasNews.bg мъжът вече е настанен в медицинско лечебно заведение.

Каква ще е реакцията на МВР след твърдения на Емил Атанасов - GlasNews продължава да следи темата! Очаквайте подробности!

Баща от Плевен: Четирима полицаи опитаха да убият сина ми! СНИМКИ