Ще продължим ли да плащаме винетки два пъти, след като стотици шофьори бяха принудени да го правят, че и да плащат компенсаторна такса от 70 лева, след като са спирани по пътищата от БГ Тол и се оказвало, че нямат валидна винетка, защото са направили грешка при въвеждането на задължителните реквизити – регистрационен номер на колата или държава на управление.

Група депутати от ГЕРБ предложиха промени в Закона за движение по пътищата, които ще се гледат днес, за да могат да влязат в сила преди края на 44-тото Народно събрание.

Винетката ви е объркана? Спокойно, може да се коригира - без пари!

Мотивите им са, че след анализ на постъпилите жалби и сигнали от собственици на превозни средства най-честите грешки са абсолютно неволно въведени грешни данни в системата.

Занапред промяната ще може да се направи след проверка дали на територията на дадена страна има регистрирано возило с подобни данни като описаните в документа.

Тя ще е валидна от деня на извършване на корекцията до изтичане на срока на документа.

Досега, при допускане на грешка, винетката се считаше за невалидна и шофьорите трябваше да купуват нова.

Най-често такива драми се случваха при ремаркета, които заедно с автомобила тежат над 3,5 тона. Тогава е необходимо и ремаркето да има винетен стикер.