Топлите и слънчеви дни с августовски дневни стойности приключват до ден-два. Постепенно, от събота до вторник, максималните температури у нас ще се сринат с 10-12 градуса.

Днес сутринта обаче минималните температури ще са доста високи за септември, от около 15 до 20 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, често значителна. Дневните температури ще са доста високи за средата на септември, от 28 до 33 градуса, но на места не са изключени и малко по-високи стойности.

По морето температурите ще бъдат с няколко градуса по-ниски, обявиха синоптиците от НИМХ.

В следобедните часове и привечер на места в Северна и Западна България ще превали слаб дъжд. Не е изключено и да прегърми.

У нас в събота започва промяна на времето. Ще бъде ветровито, с умерен в Дунавската равнина и силен западен вятър. Облачността ще бъде променлива, често значителна.

Ще превалява дъжд, повече и в по-значителни количества - на места в южните райони. Дневните температури ще бъдат от 25-28 по високите полета и на север до все още около 30, 31 на места в южните райони.

В неделя облачността ще бъде променлива. Вятърът от северозапад ще отслабне и ще бъде слаб. Краткотрайни превалявания, предимно слаби, ще има на отделни места, главно около планините. Дневните температури ще са от 24 до 29 градуса.

В понеделник през страната ще премине студен атмосферен фронт. От запад на изток на много места ще превали, а вятърът отново ще се усили. С това есента ще напомни за себе си. Дневните температури ще бъдат от около 20 на северозапад до все още 28-30 в югоизточните райони.

Във вторник и сряда облачността ще намалява до незначителна. Сутрин ще бъде хладно, с температури на много места около и под 10 градуса, като не е изключено на места стойностите да паднат и до около 5.

През деня обаче ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Дневните температури ще бъдат около 20 градуса, но на места ще остават и малко по-ниски.