Изходът на метростанция "НДК" към "Витошка" е превърнат в сметище. За това сигнализираха столичани в социалната мрежа Facebook.

Кадрите възмутиха гражданите и предизвикаха оживена дискусия.

"Това е олицетворението на едни патрЕоти, дето днеска са много силни българи, но останалите 364 дни са Бай Ганьо на максимум. И на тоя 1 ден пак са си Бай Ганьо, ама със знаменца", пише Виктор Георгиев.

"Това показва как на никой не му пука за нищо и всеки мисли, че някой е длъжен. Нормален човек като види, че няма повече място в кошчето, няма да изхвърли или да се пробва да изхвърли боклука си. Но в този прост народ, нормални няма", допълва го Юлиян Георгиев.

Столичани се запитаха какво точно прави Столичния инспекторат и защо не са предприети действия по почистването на обекта.

"При толкова много хора на едно място, няма как да е чисто. Живеех малко в Мелбърн, петък и събота вечер е същата мръсотия навсякъде. На другия ден всичко е изчистено. В града това не е проблем. Проблем е навсякъде извън градовете: по поляни, около реки, гори... това не се забелязва толкова често по чужбините. Но зависи и от всеки един от нас. Ако полагане по малко труд и даваме добър пример няма да е толкова мръсно", пък казва Петьо Бенов.