Жена сигнализира за измама в аптека.

GlasNews.bg попадна на видео, в което жена твърди, че фармацевти в аптека мамят клиенти. Аптеката се намира в Кранево, а жената, която сигнализира за измамата, е публикувала кадрите в профила си в популярната платформа Tik-Tok.

Жената твърди, че в аптеката, чието име не се споменава, се продават популярни капки за нос на необичайна цена. Става дума за капките за нос "Ксилометазолин" - вероятно хората, които са имали проблеми с отока на носната лигавица при остра хрема, са ползвали въпросните капки. Ксилометазолинът е едно от най-използваните лекарства през зимния сезон. Приложен върху лигавицата на носа, предизвиква свиване на кръвоносните съдове, премахва отока, потиска хиперемията на лигавицата на носоглътката и намалява количеството на секрета.

В аптеките у нас капките за нос "Ксилометазолин" се продават на цени от: 3,89 лв., 3,79 лв., 2,95 лв., 2,69 лв. Това показа проверка на GlasNews.bg. Жената обаче, която сигнализира за измамата в аптеката в Кранево, твърди, че лекарственият продукт се продава на цена от 13,45 лв.

"Искам да ми покажете цената на "Ксилометазолин", как може да крадете от хората?", казва Марина Димитрова, автор на видеото. В този момент един от фармацевтите гаси лампите в аптеката.

"Не гасете лампите в аптеката. Покажете реалната цена. Защо крадете от хората, господине? Не може "Ксилометазолин" да струва 13,45 лв. Защо махнахте етикета от опаковката?", казва жената.

Марина продължава да търси отговори на въпросите си от фармацевтите - такива обаче не получава.

"Как не ви е грях да крадете от хората! Това е престъпление! Тук сте намерили да крадете от чужденците, ама ние сме българи. Давайте една опаковка "Ксилометазолин" - веднага!", настоява тя.

Освен това жената твърди, че фармацевтът, заснет на видеото, я е нападнал физически.

"След последвало физическо нападение към нас от страна на въпросния господин звъннах на 112 и извиках полиция, но резултатът е ясен - едно голямо нищо. Много потърпевши ми писаха. Служителят или шефът му си ги мислят (цените), както им дойде. Няма етикети, няма касови бонове, няма нищо. Служителят, по други сигнали, е част от схемата от години, така че и той е в играта", това написа жената в коментарите под видеото.

Вижте видеото: