Мъжът, пострадал от паднала в близост мълния в София при вчерашната буря, ще бъде изписан в петък. Той е настанен в Клиниката по кардиология на УМБАЛ "Света Анна".

Лекарите информират, че няма опасност за живота му, но остава в болницата за наблюдение на състоянието му.

Мъжът е контактен и адекватен, предаде bTV. Не са констатирани изгаряния по тялото му.

Инцидентът с 30-годишния мъж стана малко преди 19 часа в сряда, близо до бензиностанция в столичния квартал "Младост 1".

Разкриха какво е състоянието на мъжа, ударен от мълния

Екип на Спешна помощ е пристигнал на място и е оказал първа помощ на пострадалия, като мъжът е откаран към най-близкото медицинско заведение - болница "Света Анна".

В сряда в късния след обяд в столичните квартали "Дружба" 1 и 2, "Младост" 3, "Слатина", както и в софийски села се разрази буря, придружена с градушка и дъжд. На някои места ледените късове бяха с размери на лешник.

Повече от 230 сигнала са получени в София след обилните дъждове, обстановката в града тази сутрин се нормализира. През нощта са обработени над 45 от сигналите. Най-критично е било положението в участъци на Околовръстното шосе на града заради две излезли от коритата си реки. Имало е опасност от наводнения на близките къщи, но то е предотвратено, съобщиха от Столична община.

Сериозна е била и ситуацията в селата Кривина и Казичене, където е имало наводнени къщи и улични платна със завиряване.

Задействала се е системата за ранно предупреждение и оповестяване при високи нива на реки и язовири, тъй като на места нивата на реките са били с между метър до 1,80 метра над нормалното. В момента има спад на нивата, информира директорът на "Аварийна помощ и превенция".

Кметът на София увери, че няма опасност от разливи на речните корита