Какво представлява това превозно средство, питат столичани.

Веломобил - странното превозно средство, което има форма на малка подводница, изненада шофьорите по улиците на София.

"Някой може ли да ми каже какво представлява това? Движеше с приблизително 50 км/ч в локалното платно при ИКЕА" - това написа във Фейсбук Петя Апостолова. Към публикацията си тя е прикрепила и фото, на което виждаме атрактивния веломобил.

Не закъсняха и реакциите на столичани, които под поста на Петя развихриха своето въображение. Някои предположиха, че в странното возило се возят извънземни, а други се пошегуваха, че Емили е заменила тротинетката с "капсулетка".

"Емили Тротинетката вече е Емили Капсулетката", написа Даниела Ш.

С шегите дотук! Столичани са категорични, че е опасно да се шофира веломобил на скоростен път. Размерът на превозното средство също е проблем, тъй като е трудно забележимо сред останалите автомобили.

"И ние го засичахме това странно превозно средство на същото място на Околовръстното. Според мен е опасно на такъв високоскоростен път, иначе за градските улици сигурно е супер. Оказва се, че е веломобил, но все пак, движейки се максимум с 30-40-50км/ч и толкова малко и трудно забележимо, си е предпоставка за ПТП на Околовръстното", споделя мнението си Деница Д.

Ще припомним, че през лятото на 2022 година подобно превозно средство бе забелязано във Варнеско. Тогава потребителите в мрежата сравниха превозното срество с возилото на Батман - батмобил, само че в бяло.

"Батман" в бяло превозно средство шокира шофьори край морето СНИМКИ

Веломобилът е превозно средство, задвижвано от хора с подобрена аеродинамичност и защита от атмосферни влияния и пътни инциденти.

Благодарение на аеродинамично оформената каросерия, с веломобил можете да постигнете прилична скорост с малко усилия (30–50 км/ч по равен път).

Снимка: Петя Апостолова