Това е едно от нерегламентираните сметища в град Стрелча. То се намира в местността Фъндък дере, разположено на 500 метра от населен квартал на Стрелча. Разположението на незаконното сметище поставя жителите на града в опасност от заразяване с животозастрашаващи заразни болести.

Според очевидци от Стрелча основният виновник за създаването на въпросното нерегламентирано сметище е Община Стрелча. Местните хора твърдят пред GlasNews, че един от общинските камиони за сметоизвозване изхвърля отпадъци на въпросното сметище.

В дерето, намиращо се до сметището, се разполага и малка река, около която са изхвърлени големи количества боклуци. Част от боклуците са засипани от Общината с пръст, за да се замаскират и да не се виждат. От кадрите става ясно, че има както строителни, така и битови отпадъци, замърсяващи водите и представляващи опасност за водното биоразнообразие в града.

При положение, че целият град знае и се възмущава на това безобразие – стрелчани питат: къде е РИОСВ и защо толкова време не предприема нужните законови мерки?