Мъж с положителни тестове за алкохол и наркотици предизвика две катастрофи в София. Случаят е от ранната неделна сутрин. И при двата сблъсъка колата на задържания ударила други автомобили, които чакали на червен светофар. При втория удар, който стана на кръстовището на бул. "Андрей Сахаров" и бул. "Александър Малинов" в столичния квартал "Младост", пострада шофьорът. Той е в тежко състояние в болница – със счупени нос, таз и с хематом на мозъка.

Тежък удар в София! Две коли са помлени СНИМКИ

Инцидента коментира и съветникът на правителството по пътна безопасност Тенчо Тенев. Той е и бивш началник на КАТ-София. Според него, заради голямото количество алкохол и наркотици, които явно е поел шофьорът, е бил изключително неадекватен след причинените произшествия.

Ако бъде признат за виновен 55-годишният водач, го грози затвор между 1 и 3 години и парична глоба от 200 до 1000 лв. заради употребата за алкохол. За шофиране след употреба на наркотици законът също предвижда лишаване от свобода за 1-3 години, но там глобата е между 500 и 1500 лв., уточни Тенев пред Нова. Той подчерта, че престъплението трябва да се разглежда като умишлено.

Дрогиран водач помел колата, изчакваща на светофар, участвал и в друго ПТП

Припомняме, че провинилият се шофьор опитал да избяга от местопроизшествието, но други водачи извършили граждански арест до пристигането на полицията.