Към настоящия момент пожарът на територията на горската площ, между селата Лесичово и Калугерово, е локализиран.

Има само едно тлеещо огнище, към което е насочено вниманието на пожарникарите. Това е открит склад за съхранение на вече добити дърва и към този склад са насочени усилията на всички, които се борят с огнената стихия. Дими и се вижда пушек от това активно огнище. За да бъде неутрализирано, то ще бъде зарито с пръст от двата булдозера на частните фирми, които са на мястото, съвместно с представители на Горското стопанство.

Голяма помощ е била оказана за гасенето на пожара от хеликоптера, който е бил изпратен. Още тази сутрин са били започнали гасителни действия, като на борда на хеликоптера е имало и представител на пожарната, за да насочва пилота накъде да бъде изсипвана водата. Хеликоптерът е Ми-17 от авиобаза Крумово и се съобщава, че е направил много облитания над пожара.

Също така булдозери на частни фирми са работили за оширяване на просеките между населените места и зоната на пожара така, че да не прехвърли тези просеки и да не се разпространи.

Няма опасност за момента пожарът да се разпространи в нито една от посоките, както няма и опасност за населените места.

Пожарникарите се надяват времето да бъде благосклонно, за да могат да локализират и потушат изцяло пожара в рамките на днешния ден.