Битката на огнеборците с пламъците в Панагюрско продължава втори ден. На терен са стотици пожарникари и горски служители. 

Към 17 ч. закапаха дълго чакани капки дъжд. Надеждата е да няма бурен вятър, който да възпламени отново огъня. Пожарът вече е локализиран. Няма опасност от разпространение.

Заради припламващите огнища обаче днес следобед беше извикан и хеликоптер "Кугър".

Два хеликоптера се включват в гасенето на огъня в Пазарджишко

По обед припламнаха нови огнища, а най-опасен беше огънят на билото, под което е село Попинци. 

„За радост, горе по билото успяха да го спрат с тежки верижни машини, предоставени ни от мините. Направено е всичко така, че хората да бъдат спокойни и ги призовавам, ако се наложи, кметове създадоха организация, предупредиха най-близките къщи сами да окажат съдействие по опазване на тяхното имущество“, заяви гл. комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Частично бедствено положение в Елшица, пратиха трети хеликоптер

"Въпреки гъстия дим, който обви селото през нощта и рано сутринта, просеките, които бяха осигурени, виждате, че са над километър и това не позволи по никакъв начин огънят да навлезе в населеното място“, каза Никола Белишки, кмет на Панагюрище.

В Елшица нощта беше безсънна.

Пламъци и унищожаването на гората качиха по стръмния терен десетки доброволци, като Панчо Панчев от Панагюрище, който направо от почивката си на морето се озова сред огъня.

Спасен е и развъдникът с елени и муфлони в планината. Просеките се разширяват още.